Yalnızca Güncel Bakiyeniz Kadar Döviz Alabilirsiniz Ne Demek?

Önceki makalelerimizde banka ve döviz uygulamaları üzerinden alış-satış işlemleri esnasında karşılaşabileceğiniz problemlerden bahsetmiştik. Bu makalemizde ise yine özellikle Yapı Kredi müşterilerinin gördüğü, yalnızca güncel bakiyeniz kadar döviz alabilirsiniz uyarısı ne anlama geliyor ondan bahsedeceğiz. Artık döviz almak çok kolay! Döviz bürolarına giderek nakit işlem yapan kişi sayısı oldukça azaldı. Artık çoğu kişi mobil uygulamalara yöneliyor. Fakat burada da hata alındığı takdirde, hele ki kur oynaklığı çok yüksekse can sıkıcı olabiliyor.

Bu uyarının tam olarak anlamı serbest bakiyenizin yeterli olmadığı anlamına gelir. Hesaba baktığınızda bakiyenizin yeterli olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak büyük ihtimalle bakiyenizin bir kısmı bloke olmuştur. Hesabın bloke olması sadece tüm bakiye için geçerli değildir. Bakiyenin bir kısmı alışveriş sebebiyle kapanmış olabilir. Örneğin, Apple App Store iTunes alışverişi yaptıysanız hesabınıza ilgili tutar kadar bloke konur ve ardından kısa bir süre sonra çekim yapılır. Hesabınızda buna benzer bir bloke meydana gelmiş olabilir.

Özet olarak, hesabınızın güncel bakiyesini dikkatli bir şekilde kontrol ettikten sonra banka müşteri hizmetlerini arayınız ve böylece vakit kaybetmeyiniz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir