Borsada Net Borç Eksi Ne Demek?

Borsa terimleri ile ilgili hiç paylaşılmayanları paylaşmaya devam ediyoruz. İnternet üzerinde borsada net borç eksi olması ile ilgili ne yazık ki hiçbir makaleye rastlayamadık. Ancak merak etmeyin! Şimdi sizler için bu terimi açıklayacağız.

Bir firmanın finansal tablolarını incelerken borç/alacak durumu son derece önemlidir. Borç oranı yüksek bir şirketin hissesi her zaman kötü demek olmasa da ileriye dönük risk yaşıyor olabileceğinden dolayı çok dikkatli hareket etmek gerekir. Bu sebepten dolayı finansal tablolarda net borç kısmına bakılır. Net borç demek, şirketin borçlarının aktifleri tarafından ne kadarının karşılandığını ifade etmektedir. Finansal tabloda net borç eksi görünüyor ise şitketin varlıkları, yükümlülüklerinden daha fazladır.

Buradan hareketle, net borcun eksi olmasının şirket için olumlu bir parametre olduğu rahatlıkla söylenebilir. Net borç eksi olan şirketlerin hisseleri de diğerlerine göre daha avantajlı görülebilmektedir. Ancak her makalemizde ısrarla söyleyeceğimiz gibi, tek bir parametreye bağlı kalmak çoğu zaman zararı getirir, En güzeli net borç miktarını değerlendirme esnasında kullanmak ve gerektiğinde diğer parametrelerden de aktif bir şekilde faydalanmaktır.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir