Blokeli Vadesiz Mevduat Hisse Senedi Ne Demek?

Borsa ile ilgili yatırımcıları en çok problem yaşadığı konulardan biri de hisse blokesi. Bu blokaj sebebiyle hisseleri üzerinden alım-satım işlemlerinş yapamadıkları için bu süre boyunca zarara girebilirler. Genel olarak bir hissenin neden bloke olabileceğinden daha önce bahsetmiştik. Bu makalemizin konusu ise özel olarak blokeli vadesiz mevduat hisse senedi üzerine olacaktır. İnternet dünyasında bu konuda arama bulunmasına rağmen hiçbir yerde bilgi ile karşılaşmadık.

Öncelikle anlamak için vadesiz mevduat hesabından bahsedelim. Mevduat ileri bir tarihte tekrar kullanmak üzere bankaya koyduğunuz emtia anlamına gelmektedir. Buradaki konumuz ise hisse senedi. Vadesiz olmasının sebebi ise hisse senedini istediğiniz anda çözüp, nakite çevirme şansınızdan kaynaklanır. Buradan hareketle vadesiz mevduat hisse senedi bloke işlemi aşağıdaki birkaç sebepten dolayı meydana gelebilir.

  • Satış emri verilmiş T+2 süresi bekleniyor ve 2 gün sonra bloke çözülecek,
  • Bankaya olan bir borcunuzdan dolayı yatırım hesabınız blokede,
  • E-devlet üzerinden hesabınıza kendi koyduğunuz bloke henüz kalkmamış.

Sorun büyük ihtimalle bunlardan biridir. Net olarak bloke sebebini öğrenmek için aracı kurum ya da bankanızın müşteri hizmetlerini aramanız mümkündür. Aklınıza takılan başka bir durum var ise yazımızın altına yorum bırakabilirsiniz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir