Altın Fiyatlarında Baskı Artabilir Ne Demek?

Altın piyasası hakkında daha önceki makalelerimizde sorularınıza cevaplar vermiştik. Piyasa üzerinde altına aşırı bir güven mevcut. Ne olursa olsun altın değerinin uzun vadede artacağını düşünen bir kısım bulunuyor. Yine de piyasada oluşan gelişmeler esnasında bazı zamanlar altın fiyatlarında baskı oluşabilir. Bu kavrama ekonomi haberlerinde sıkça denk gelebilirsiniz. Peki gelin bakalım altın fiyatlarında baskı artabilir ne anlama geliyor?

Altın fiyatlarında baskı artabilir demek, altının yükseliş hızının yavaşlaması, durması ya da düşüşe geçmesine sebebiyet veren bir piyasa gelişmesi olduğuna işaret etmektedir. Buradan da anlıyoruz ki hesaplama yapılmadan, körü körüne altın almak her zaman kârlı olmayabilir. Bu fiyatların baskılanması sebebiyle elinizde bulunan altın değer kaybedebilir.

Bu göstergeler çok kısa süreli olmak üzere ifade ediliyor olabileceği gibi uzun süre spot altın piyasasının kendine gelmesinin önüne geçecek şeyler olduğu anlamına da gelebilmektedir. Yatırım kararı alırken bu tür haberlere son derece dikkat etmeli ve bilinçli bir şekilde hareket etmelisiniz. Baskı kalktığı zaman aniden fırlayacak anlamına da gelmez, yalnızca o etken kalmış ve yükselmesi için bir sebep ortada olmayabilir. Tek bir habere bağlı kalarak hiçbir zaman hareket etmemeli. Piyasayı iyi bir şekilde araştırdıktan sonra pozisyon almak her zaman daha mantıklı görünüyor.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir