KMH Limitinden Taksit Tahsilatı Yapılsın mı? Ne Demek?

Önceki makalelerimizde banka uygulamalarında karşınıza çıkabilecek farklı uyarı ve onay kutucuklarından bahsetmiştik. Bu makalemizde ‘KMH limitinden taksit tahsilatı yapılsın mı?’ Sorusuna geleceğiz. Bunun için her zamanki gibi parça parça gidelim ve ne olduğunu tam olarak kavrayalım. Yine de aklınıza takılan bir soru olursa yazı altına yorum olarak bırakınız. 

KMH, Kredili Mevduat Hesabı demektir. Bazı bankalarda esnek hesap olarak da geçilen bu kredi türünde makul faizler uygulanarak hesap bakiyenizin eksilere düşmesine izin vermektedir. Aynı anda hem kredi kartı veya kredi hem de KMH hesabınız bulunabilir. Bir kredinin taksitlerinin zamanında ödenmesi kredi notu açısından son derece önem arz etmektedir.

KMH limitinden taksit tahsilatı demek, hesabınızda yeterli bakiye bulunmadığı anda kredi taksidinin bu esnek hesap bakiyesinden karşılanması anlamına gelir. Eğer buna izin verirseniz bir açıdan faizin faizini ödemeniz gerekecektir. Ancak zor durumdaysanız kredi skorunuzun olumsuz etkilenmemesi için bu tercihte bulunmanız da tamamen sizin kararınız. Bu şekilde ödenen bir taksit doğru bir şekilde ve zamanında ödenmiş sayılmaktadır. Bu sebepten dolayı hesabınızda o anlık olarak bir gecikme söz konusu olmayacaktır. Eğer KMH hesabınızı düzenli olarak ödüyor ve döndürüyorsanız bu seçeneği seçmenizde başka bir zarar görünmüyor.

Özetle, bu yöntem vasıtasıyla nakite sıkıştığınız anda banka size eksi hesap bakiyenizden işlem yapmanıza olanak tanımaktadır. Yaptığınız işlemde faiz oranlarını dikkatli bir şekilde hesaplamanız finansal durumunuz açısından son derece önemlidir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir