Altın Kolyede 8k Ne Demek?

Altın kolye alırken en iyi seçimi yapmak için makalemizi sonuna kadar okuyun! İlk defa altın alıyorsanız üzerlerinde yazan ayar ifadeleri bir miktar kafanızı karıştırabilir. Bunun önüne geçmek için yapmanız gereken şeyler var. Pahalı olan altın kolye iyidir mantığı burada son derece yanlış olacaktır çünkü işçiliği daha yüksek ancak kendi değeri düşük bir altına para verdiğiniz zaman tekrar satmaya çalıştığınızda değerinin çok düştüğünü göreceksiniz. Asıl para eden işçilik değil, altının asıl değeridir. Bu makalemizde 8k kolye hakkında kısaca bilgi vereceğiz.

Altın kolyede 8k demek, bu kolyenin 8 ayar altın ihtiva ettiğini ifade eder. Değer olarak en düşük seviyede olmasına rağmen uygun fiyatları sebebiyle oldukça fazla rağbet görmektedir. Hele işçiliği de düşük ise 8k bir altını çok ucuza almanız mümkün olacaktır. İçeriğinde 333 milyem değerinde altın ihtiva etmektedir. Satın almak üzere internetten ya da kuyumculardan araştırma yaptığınız sırada aynı ayarda altınlar ile karşılaştırırsanız, maliyet olarak daha kârlı bir alışveriş yapmanız mümkün olur.

Altın Kolyede 333 Ne Demek?

Başlıkta belirttiğimiz 8k altın kolye ile aynı anlamı taşımaktadır. 333 milyem değerinde altın içerdiği bu ifadede 8 ayar yerine doğrudan 333 sayısı ile ifade edilmiştir. Yani bir yerde 333 diğer yerde 8 ayar olarak gördüğünüz kolyenin değeri aynıdır.

Sonuç olarak, araştırma yaparken yatırım değeri de olsun isterseniz işçiliğin mümkün olduğunca düşük olmasına dikkat etmelisiniz. Bu tüm altın ayarlarında aynı mantık ile işlemektedir. Şıklık sizin için daha önemli ve işçiliğe de değer veriyorsanız, bunun bir önemi haliyle kalmıyor. Bu sefer de kuyumcunuzun işçiliğe nispetle kaliteli bir sonuç ortaya çıkardığına ve fiyatın makul olmasına dikkat etmelisiniz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir