Borsa Satılabilir Adet 0 Ne Demek?

Borsa üzerinden işlemlerinizi yaparken dikkat etmeniz gereken terimler vardır. Bazıları ise ilginç şekilde yatırımcılar tatafından merak edilmektedir. Önceki makalelerimizde çok merak edilen konular hakkında detaylı bilgiler verdik. Bu makalemizde ise yatırım hesaplarında hisse senedi bulunmasına rağmen bu senedi satamayan, satılabilir adet 0 ibaresini ekranlarda gören yatırımcılar için kısaca bilgi vereceğiz.

t+2 kavramını borsa yatırımcılarının neredeyse hepsi bilir. Hesabınızda işlem yaptığınızda para hemen hesabınıza geçmeyecektir. Bu işlem boyunca da hesabınızdaki hisse senetleri blokajlı olur. Satılabilir adet sıfır demek ise yine bununla ilgili bir kavramdır. Hesabınızda bulunan hisse senetlerinin bloke olduğunu ifade etmektedir. 

Hesaptaki paranın bloke olması güvenlik sebebiyle geçici olabileceği gibi ilgili hisse senedinin alım satımı durdurulmuş olabilir. Konu hakkında en net bilgiyi bankanızdan almanız mümkün olacaktır. Böylelikle hesabımızdaki bir bloke dolayısıyla satılabilir adet olmadığını öğrenmiş olduk. Yine de konu hakkında merak ettiğiniz ilginç bir terim ya da aklınıza takılan bir soru var ise yazı altına yorum olarak yazabilirsiniz. Sizlere çok hızlı bir şekilde cevap vereceğiz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir